Här kommer lite reflektioner vad gäller mat och matlagning, bak och bakverk o.s.v.
2024-02-25
Så var det dags att fylla år. Jag hade bjudit in de närmaste på kebab med bröd. Hemgjort förstås. Dagen före bakade jag pitabröd och gjorde kebabstockar på recept från
en av kurserna jag fick (Zeinas kurs om det asiatiska köket). Jag kokade röd het sås och rörde ihop den vita såsen. Recepten kommer i min receptsamling senare.
Helen hjälpte till i köket och skar grönsaker och lunchen kunde starta. Maten föll väl ut och nästan alla gästerna backade för en andra kebab med bröd.
Efteråt bjöd jag på fika med vanilkaka eller Västanforskaka som den också kallas. Jag var nöjd med mitt kalas och en repris blir det på fredag den 1:a mars
för de som inte kunde komma idag.
2024-01-17
Julen som var fick jag ett presentkort på en kurs i TV4-kökets "koket.se. Där kan man välja kurser som Matlagning från Mellanöstern, Såsskola,
Vin och mat i kombination, Grönsakers magi och Lyckas med tårtor.Spontant valde jag Mat från Mellanöstern men kompletterade sedan
med Såsskola och Vin och mat i kombination.
Härliga kurser som kommer att berika min matlagning.
Jag har redan bakat Pitabröd, blandat 7-krydda
slagit majonnäs, hollandaise och bearnaisesås.
Aroniamarmelad
Ingefärsshot
Testade att göra shot på ingefära och citron. H säger att det smakar bra
Mango chutbey
Chutney enligt Jennie Waldén, koket.se. Starkt och gott. OK, hade väl i lite extra chilli-flakes
Paella
Gjorde denna i sommras(2023). Kikade på Zeinas recept. Mycket gott.
Biff med bambuskott
Även här har Zeina bidragit. Köttet möras med bikarbonat innan tillagning. Himmeskt gott.