Saffranskladdkaka med hallongrädde
Ingredienser:
150 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran
0,5 krm salt
1 krm vaniljpulver
1,75 dl vetemjöl
3 ägg
Florsocker att pudra med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
- Blanda samman all ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet
- Häll upp smeten i en form, ca. 23cm i diameter, som du fodrat med bakplåtspapper
- HGrädda kakan i mitten av ugnen i ca. 20 min.
- Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar den med florsocker och hallongrädde.
Hallongrädde
- Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina något
- Vispa grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den
- Servera direkt och njut