Saffranskladdkaka med hallongrädde


saffranskladdkaka


Ingredienser:
150 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran
0,5 krm salt
1 krm vaniljpulver
1,75 dl vetemjöl
3 ägg
Florsocker att pudra med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman all ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet
  5. Häll upp smeten i en form, ca. 23cm i diameter, som du fodrat med bakplåtspapper
  6. HGrädda kakan i mitten av ugnen i ca. 20 min.
  7. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar den med florsocker och hallongrädde.

Hallongrädde
  1. Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina något
  2. Vispa grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den
  3. Servera direkt och njut