Orrspel.
remsa
   
Down Navigation Buttons by Free-Web-Buttons.com v2.

Orrspel mars 2012.

Hade lyckan att bli utbjuden till en myr i trakten av Smedjebacken av Mats Eriksson för att kolla på och fota orrspel. Eftersom jag inte hade några bilder på orrar och kalendern var tom så tackade jag naturligtvis ja.
Vi åkte dit på fredag eftermiddag och vid kanten av myren grillade vi korv och pratade om allt och inget. Det började mörkna och vi klafsade ut till kojorna som står mitt ute på myren  för att krypa ner i våra sovsäckar för att invänta gryningen och kanske få en blund i ögonen. Mycket sömn blev det inte då komforten i liggunderlag på trägolv inte är den högsta.
Timmarna gick och det var dags att fatta posto. Klockan var nu fyra på morgonen och det var fortfarande mörkt. Halv-fem  kom gryningen och vi började lyssna efter orrarnas vingslag. Vid halv-sex kom de första orrarna och strax före sex var spelet i full gång. De höll på nästan fram till åtta så det blev en och annan bild knäppt. En del av bilderna ser ni nedan. Jag riktar ett stort tack till Mats för att jag fick följa med på detta skådespel och till Tommy P som lånade ut kojorna.

bild
Härliga färger
bild
Stolt tupp
bild

bild

bild

bild

bild

bild

bild
Råkurr så vattnet stänker.
bild

bild

bild

bild

OBS
Flera bilder om du skrollar ner.
Design & Programering: Tommy Stahre