Tommy Stahres Fotoprylar.
Foto_banner
   
Down Navigation Buttons by Free-Web-Buttons.com v2.

Mina fotoprylar.

Min utrustning är uppbyggd kring Nikons kamerahus.
På sätt och vis tycker jag det är tur att jag valde Nikon då nån gång i början av 80-talet, det var mycket som talade för Canon aven på den tiden. Alla gamla objektiv och nästan alla andra tillbehör går utmärkt att använda på mina nya digitala kamerahus. Ok, autofokus funkar ju inte eftersom objektiven har manuell fokusering, men det går att ta kort.
I början var jag avundsjuk på alla Canon-fotografer som verkade få skarpare och bättre bilder. Har kommit underfund om att det inte är utrustningen det hänger på utan metodiken. Har också förstått varför det finns adaptrar för att kunna sätta på Nikon-objektiv på Canon-hus ;-) .
Eftersom jag inte har specialiserat mig på t.ex. fågelfotografering så har jag prylar för olika ändamål.

utr1
Lättaste alternativet. D5000 kamerahus med kitlinserna 18-55 och 55-200. Gamla SB-15-blixten får följa med utifall. De här prylarna tar jag med mig om jag inte vet vad jag ska fota.
utr2
Här de något tyngre prylar. Nikons mellanklassobjektiv. 18-70 och 70-300. Snäppet bättre objektiv om än marginell. 18-70 har lite bättre omfång och åker oftast med som enda objektiv. 70-300 har snyggare oskärpa och bättre omfång än 55-200. Blixten är en gammal Metz 32CT3 med bättre skjuts än SB-15. Jag kör oftast manuellt med blixt så de gamla blixtarna funkar fint. Metz-blixten har jag byggt in en lite elktronikkrets för att sänka kontaktspänningen.
D90
Nikon D90. En av Nikons bästa kameror. Samma sensor sitter i D300s och D5000. D90 och D5000 tar jag lika bra bilder med men D90 är mera lättjobbad. Man behöver inte in i menysystemet för att ändra inställningar utan det mesta finns på  knappar. Denna har jag vertikalgrepp på, MB-80, som även håller två batterier för extra lång drifttid.
linser
Nikkor AF300/4. Detta använder jag mest till fågelfoto. Det har ingen inbyggd focusmotor så det sitter mest på D90-huset.  Detsamma gäller gäller för AF60/28 micro som jag anväder för macrobilder men även i min lilla studio. Lär vara ypperligt för porträttfoto, också. Främst ligger en filterhållare för fyrkantiga filter och under det ett ND8-filter för att förlänga exponeringstiden med vid t.ex. "soft water"-foto.
blixt
Här har vi ytterligare en Metz-blixt, en 30BCT4. Främst en Kenko 1,4x telekonverter som gör att 300-telet blir ett 420-objektiv. Brevid den en Nissin Di622 mark2 dedicerad för Nikon digital, så den kan jag använda med fullautomatik på båda kamerahusen.

Övriga fototillbehör:

Stativ: Benro A3580T med Roxcore BH25 Pro kulled.
Enbent stativ: Manfrotto 676 B Digi med Roxcore BH25 Pro kulled.
Väskor: Lowepro Nova170 AW,Lowepro Topload Pro
Infraröd fjärrutlösare, Trådutlösare och Radiokontrollerad utlösare.
90cm paraplyreflektor med hållare för blixt.
Bakgrundstyg i svart och ljusblått gjort av sen-molton, dvs tyg som man täcker in sener med och även gör backdrops av.
En bag med gamla nikongrejjor och tillbehör.
Plus en massa annat jox.

OBS
Flera bilder om du skrollar ner.
Design & Programering: Tommy Stahre